Fyn er fin

Besøg en af de mange smukke åbne haver på Fyn – rundvisning og kaffe og chokolade hos chokoladeproducent - dagstur med lokalguide til Strynø – Langeland og Svendborg– overnat i vandkanten på Hotel Chistiansminde i Svendborg inkl. god mad, gode oplevelser og service

Der findes flere end 400 navngivne øer i kongeriget, og fælles for dem er, at de byder på en pragtfuld natur, historiske seværdigheder og ikke mindst dansk kultur. Øerne udgør ca. 40 pct. af landets samlede areal. Færre end 25 pct. af øerne er beboet. Vi besøger på denne tur Strynø og Langeland.

Overnatning og forplejning på Hotel Christiansminde i Svendborg: Vi bor på det 4-stjernede Hotel Christiansminde, der ligger i smuk natur direkte ud til vandet og Svendborgsund. Hotellet er kendt for sit gode nordiske køkken, der om muligt bruger lokale råvarer.

Vi bliver budt velkommen af hotellets gruppechef og kan om aftenen tage plads i hotellets panoramarestaurant, hvor vi får serveret en to-rettes middag og efterfølgende kaffe eller te i Panorama Restaurant. Om morgenen byder hotellet på den store morgenbuffet mens vi kan nyde udsigten og det smukke landskab omkring hotellet.

SVENDBORG BY: Svendborg har bevaret sin gamle og hyggelige bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer - med præg af byens historie, der går tilbage til den tidlige middelalder. Men den er også en driftig by for det sydfynske område - en spændende blanding af gammelt og nyt, af søfart, kultur og historie - præget af tidens puls.

Ankomst: Dag 1, efter kl. 15:00 Afrejse: Dag 2, inden kl. 10:00

Overnatning/antal deltagere: 1 overnatning – 2 dage for minimum 30 betalende

PROGRAM - DAG 1:

Kl. 10:30-12:00: Gruppen besøger i egen bus en af DE ÅBNE HAVER PÅ FYN - Blomstrende roser, summende bier og rislende vand. Gear ned i en af de smukke åbne haver på Fyn. Disse haver ejes af privatpersoner, men de er så stolte af deres haver, at de inviterer dig indenfor til en afslappende rundtur blandt et væld af smukke planter og blomster.

Mulighed for at nyde den medbragte madpakke. I besøgshaverne er der mange hyggelige siddepladser.

Kl. 12:15-13:15: Bussen kører til chokoladeproducent.

Kl. 13:30-14:30: Besøg hos chokoladeproducent inkl.

rundvisning, kaffe og god chokolade. Mulighed for at handle i chokoladebutikken.

Kl. 15:15: Velkomst og check-in på Hotel Christiansminde.

Kl. 18:30: Velkomstmiddag: Servering af 2-retters menu – efter køkkenchefens valg. Kaffe/te ad libitum i eget lokale til hyggeligt samvær efter middagen.

PROGRAM - DAG 2:

Servering af stor morgenbuffet i Panorama Restaurant på Hotel Christiansminde.

HELDAGSTUR (7 timer) - Besøg på øen Strynø. Guidet tur med lokal Strynbo. Frokost med steg og fisk fra farvandet omkring øen. Rundvisning i købstaden Rudkøbing. Lokalkendt turguide med hele vejen så i undervejs får historier fra Svendborg, Tåsinge og Langeland.

Strynø er helt speciel. Øen har gennem de seneste årtier formået at afværge den nedgang i befolkning og øgning af gennemsnitsalderen, som de fleste småøer har oplevet. Faktisk siger man på Strynø, at man har fundet ungdommens kilde, fordi gennemsnitsalderen på øen falder, mens den støt vokser i det omgivende samfund. Øen har foruden skole også børnehave, egen kirke, købmand, flere restaurationer, museum/aktivitetscenter (Smakkecenteret) og meget andet – og det på trods af, at der kun bor ca. 200 mennesker. Der er ingen tvivl om, at udviklingen skyldes beboere, der har ydet en ekstraordinær indsats for at bremse den næsten uafvendelige affolkning, som danske småøer oplever i disse år. Utroligt dygtige fundraisere har skaffet øen mange penge til aktiviteter, bygninger og forbedring af havnen. Forudseende strynøboer har bygget ældrevenlige boliger, så øens gamle ikke behøver flytte til fastlandet

Før vi sejler til Strynø får I en lille tur rundt de Rudkøbings gamle gader med turguiden. I hører om engang en nytilflyttet barber fandt en skat under sit gulv, om brødrene Ørsteds opvækst i Rudkøbing, om ”Kongen af Bali”, der var født i Rudkøbing og fremfor alt går i en lille tur på max en halv time (i adstadigt tempo) gennem de gamle gader. De historiske gademiljøer i Rudkøbing er usædvanligt velbevarede fordi Rudkøbing ikke har været en velhavende købstad, derfor har ingen pengestærke investorer revet de gamle huse ned for at bygge nyt. Herefter går turen hjemad i egen bus.

HOTEL CHRISTIANSMINDE – FACTS OG INFORMATIONER: ​

Hotel Christiansminde set fra Svendborgsund

Se hotelfilmen om Hotel Christiansminde.

  • Hotel Christiansminde i Svendborg erbeliggende helt ud til Svendborg Sund – med en oplevelse ud over det sædvanlige – masser af natur, havn og vand.​
  • Eget lokale til hyggeligt samvær for gruppeophold.
  • 98 dejlige værelser – 4- stjernet inkl. egen balkon eller terrasse, elkoger/te og kaffe, telefon, gratis trådløst internet og TV, de fleste med køleskab samt badeværelse med føntørrer, toilet, brus og håndvask. Nogle har sofaarrangementer. Alle værelser og lokaler er røgfrie.
  • Der er trapper på Hotel Christiansminde, men gangbesværede kan være med, blot hotellet ved besked i forvejen – da der forefindes en afdeling inkl. elevator med 8 værelser. Der er mulighed for tilkøb af havudsigt, og enkeltværelse.
  • I Restauranten kan du nyde Rasmus Urup og hans køkkenteams tryllerier på tallerkenerne

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at skrive til os via formularen herunder. Så vil vi besvare din henvendelse,

hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

A-BUSSERNE/TURISMO

CVR: 17492799

Kontakt

Telefon: +45 47 17 81 52

E-mail: turismo@a-busserne.dk