Kunst og kultur

Kunst- og kulturtur 2019 – kunstnerisk bølgegang i søfartsbyen Svendborg – fortællinger, besøg bag kulisserne – to dage med guidede kunstoplevelser – bo i vandkanten på Hotel Christiansminde med udsigt over Svendborg Sund – nyd roen; atmosfæren og det gode køkken – 1 overnatning

Velkommen til kunst og kreativt liv på Sydfyn. Sydfyn med øer er yderst populært blandt kunstnere og kunsthåndværkere. Det er her det kreative liv virkelig trives. Oplev to dage med guidede kunstoplevelser - kirkekunst og berømte forfattere og Svendborgs maritime DNA i kunsten. Besøg på kunstnernes Værksted på Tåsinge med en lille demonstration, PowerPoint med fortælling om kunstnernes ideer, værker, liv m.m.

Bo – overnatning og forplejning: Hotel Christiansminde i Svendborg – Et fanstastisk – og et af Danmarks smukkeste Resort - 4 stjernet hotel – beliggende i VANDKANTEN – med Panorama udsigt over Svendborgsund.

Ankomst: Dag 1, efter kl. 11:00

Afrejse: Dag 2, inden kl. 10:00

Overnatning: 1 overnatning – 2 dage

Antal deltagere: MINIMUM 25 personer​

(Turen er: EKSKLUSIV transport til og fra Svendborg og under opholdet. Drikkevarer for egen regning. Der tages forbehold for tider og programændringer). 

VILKÅR FOR GRUPPEOPHOLD: GRATIS OPHOLD for chauffør ved minimum 25 betalende.

ØKONOMI 2019: NETTOPRIS PR. PERSON FRA 1.795, - DKK I DELT DOBBELTVÆRELSE(STANDARD) VED MINIMUM 25 BETALENDE.

NETTOPRIS PR. PERSON I ENKELTVÆRELSE(STANDARD) FRA 1.995, - DKK VED MINIMUM 25 BETALENDE– INKL.:

(PÅ FORESPØRGSEL FRA MAJ TIL OKTOBER 2019)

 • Mini-buffet bestående af to slags sild, en fiskefilet med remoulade, flæskesteg(varm) og rødkål, brie, brød og smør – en kop kaffe og lidt sødt i Panorama Restaurant eller eget lokaleHotel Christiansminde i Svendborg. Drikkevarer for egen regning – dag 1.
 • 2 timers besøg på værkstedet Galleri Sissi med en lille demonstration, PowerPoint med fortælling om kunstnernes ideer, værker, liv m.m. Kaffe og lidt sødt – dag 1.
 • 2 timers guidet rundtur – Tema - Kirkekunst og berømte forfattere -dag 1
 • Servering af 2-retters menu – efter køkkenchefens valg – kaffe/te ad libitum. Eget lokale til hyggeligt samvær efter middagen. Drikkevarer for egen regning - dag 1.
 • EN overnatning i dejligt værelse og stor morgenbuffet på Hotel Christiansminde – dag 1.
 • 1½ times guidet rundtur – Tema - Rundt om kunst i det offentlige rum i Svendborg med kunst- og kulturguide – dag 2.
 • Let lunch ” et listigt sted”. Drikkevarer for egen regning – dag 2.
 • 2 timers guidet rundtur – Tema - Svendborgs maritime DNA i kunsten med kunst – og kulturguide – dag 2.

PROGRAM – DAG 1:

Kl. 11:00: Ankomst til Hotel Christiansminde i egen bus, som er beliggende midt i den smukke sydfynske natur, helt ned til Svendborg Sund.

Kl. 11:15-12:30: Mini-buffet bestående af to slags sild, en fiskefilet med remoulade, flæskesteg(varm) og rødkål, brie, brød og smør – en kop kaffe og lidt sødt i Panorama Restaurant eller eget lokaleHotel Christiansminde i Svendborg. Drikkevarer for egen regning.

Kl. 12:45-15:45: I egen bus besøg på kunstnernes værksted - Galleri Sissi – Bjerreby på Tåsinge

2 timers besøg på værkstedet med en lille demonstration, PowerPoint med fortælling om kunstnernes ideer, værker, liv m.m.

Besøget starter i Bjerreby kirke, hvor der hænger et keramisk relief som Tony Briffa har lavet. Her vil han åbne for foredraget.

(Galleri Sissi er beliggende lige ved siden af). Besøget afsluttes med kaffe og lidt sødt.

(Tony Briffa har i mere end 40 år arbejdet med keramik. Han begyndte allerede som teenager, da han var elev på Malta School for Craftsmen. Herefter arbejdede han i et keramisk værksted til industrien, men Malta College of Art fik Tony tilbage – denne gang som underviser. For 19 år siden mødte han sin kone, smykkekunstneren Jette Sissi. De slog sig i 2002 ned i Bjerreby på Tåsinge, hvor de etablerede keramisk værksted og galleri. Tony Briffa kan løfte det keramiske arbejde over det dekorative kunsthåndværkerniveau og tilføre det kunstnerisk vid og bid.

I Bjerreby kirke hænger et stort relief lavet af Tony, men han er mest kendt for sine finurlige og farverige figurer, som laves ved raku-brænding. Hans værker er præget af spændende strukturer i glasuren.

Jette Sissi Briffa er uddannet kok, men blev i midten af halvfemserne uddannet keramiker fra Seminariet for Hverdagskunst i Kerteminde. Hendes speciale er unikke smykker. Laver keramik og er uddannet som tekstiltrykker og batik. Har designet messehagel til Bjerreby kirke.

(Et besøg værd, og man skal passe på ikke at blive forelsket i et eller flere værker - for de taler virkelig til én og kalder på at blive taget med hjem!)

Herefter køres retur i egen bus til Hotel Christiansminde hvor vor kunst- og kulturguide støder til.

Kl. 16:00-18:00: Kirkekunst og berømte forfattere. Vi går den smukke tur fra Christiansminde til Trefoldighedskirken på Thurø (Ellen Marsvin 1639). Her fortælles om klenodier fremstillet på Claus Bergs værksted, samt ”noget af det 17. århundredes bedste billedskærerkunst” (citat Achton Friis). Forfatterne Valdemar Rørdam, Karin Michaelis og Tom Kristensen ligger begravet her, og I får fortællingen om hvorfor.

Kl. 19:30: Servering af en 2-retters menu – efter køkkenchefens valg og kaffe & te i vor Panorama Restaurant eller eget lokale.

Overnatning i dejligt standard værelse.​

PROGRAM – DAG 2:

​Kl. 07:00-09:45: Servering af stor morgenbuffet i vor Panorama Restaurant. Check-ud. I egen bus køres til Svendborg.

Kl. 10:00-12:45: Rundt om kunst i det offentlige rum med kunst- og kulturguide. I får fortællingen om Danmarks nok mest mobile springvand og terningen, der blev kastet (rundt omkring). Turen handler om erindringskunst og erotisk kunst, om forskønnelseskunst og fortællende kunst, om involverende kunst og spor af aktivistisk kunst. I ser værker af blandt andre Kai Nielsen, Niels Hansen Jacobsen, Jørn Larsen, Peter Brandes, Lars Lauge, Peter Rafn Dam og Keld Moseholm Jørgensen. I kommer også med bag facaden i Svendborgs kreative miljøer - Ribers Gård og Frederiksø.

Kl. 13:00-14:00: Let lunch ” et listigt sted”.

Kl. 14:15-16:15: Svendborgs maritime DNA i kunsten med kunst – og kulturguide. Søfartsbyen Svendborg har sin egen maritime maler par excellence - Niels Hansen (1880 – 1946). Han regnes i dag for en af ”de fire store fynboer”. Vi besøger byrådssalen, hvor Niels Hansen skildrer havet, købmandsgårdene, dokkene og stål skibene, og vi ser ”Danmarks største maleri” - Nigel Thomas store værftsillustration på havnens flydedok.

HEREFTER GÅR TUREN HJEMAD.

HOTEL CHRISTIANSMINDE TILBYDER:

 • 98 dobbeltværelser – 4- stjernet i henhold til HORESTA klassifikation - alle med bad, toilet, tv, telefon, køleskab, trådløst netværk og egen altan eller terrasse med havemøbler. Alle værelser er røgfrie og mange med udsigt over Svendborgsund
 • Fitnessrum
 • Fri adgang til trådløst internet
 • Billard, dart, Wii-spil, bordtennis, bordfodbold og legeredskaber til de mindste, Backgammon, skak, kortspil, Bob, tavle, klodser, kuglerammer, sækkestole, samt store “væg X&O” i Sylvesterkuben
 • Masser af GRATIS parkeringspladser ved hotellet.
 • Udendørs aktiviteter: Den omgivende natur er som skræddersyet til vandre- og cykelture, samt kajak, dykning og sejlads, med store skovområder, søer, strande og ikke mindst den hyggelige Øhavs sti, Christiansmindestien
 • Udendørs aktiviteter: – Trampolin – udlån af cykler – Vikingespil – Havebowling – Petanque – Kroket – Skov og strand – mulighed for vandrer -og løbeturs ruter – gode ruter til mountainbike og cykling – Bålplads – Legeplads – Galleri DGVMinigolf *Veteranfærgen M/S Helge**mod betaling
 • Oplevelser i Svendborg *bookes direkte hos arrangøren -eller spørg på en skræddersyet pakketur via Joan Schøler på Hotel Christiansminde
 • Hotellet ligger i gå- og cykelafstand til Svendborg centrum, hvor du bl.a. kan opleve:
 • ​Svendborg Museum – FATTIGFÅRDEN
 • ​Det naturhistoriske museum NATURAMA
 • ​Museum for Lystsejlads
 • ​Teater eller Revy - Rottefælden – Svendborg Teater
 • ​SAK Kunstbygning og et væld af gallerier
 • ​Mød de lokale– Historisk indsigt – Kreativt udsyn

DE NÆRLIGGENDE OMRÅDER: 

* Masser af spændende slotte – og herregårde

 • Besøg hos ølbryggerier, vinproducenter og chokoladeproducenter.
 • Odense: Eventyrets by med et hav af kulturinstitutioner, hvor man bl.a. kan opleve H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby, Odense Zoo og Den Fynske Opera.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at skrive til os via formularen herunder. Så vil vi besvare din henvendelse,

hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

A-BUSSERNE/TURISMO

CVR: 17492799

Kontakt

Telefon: +45 47 17 81 52

E-mail: turismo@a-busserne.dk